Com va el fred siberià? Aquesta setmana l’estem patint"Jardineria i de debò, així que hi ha certes peces que no poden faltar en el nostre vestuari diari com, per exemple, els abrics, les bufandes i els guants. De la mateixa manera que et protegeixes del fred, és important que amb la baixada de les temperatures protegeixis les plantes del fred intens i les gelades.

Tingues present que quan les temperatures baixen a menys zero graus les plantes poden quedar, greument, afectades i fins i tot morir. Per evitar aquesta situació, et proposem una sèrie de tècniques que permetran reduir els efectes “devastadors” del fred.

. Redueix el reg de les plantes si la temperatura marcada es troba per sota dels 0ºC, ja que l’aigua de la terra es pot congelar i fer malbé les teves plantes.

. Recull les tiges externes lligant-les amb cura per evitar que quedin exposats.

. Cobreix les plantes amb materials aïllants com, per exemple, amb plàstic de bombolles o transparent durant la nit perquè l’aire fred no penetri. Quan col·loquis el plàstic no el deixis caure damunt de les plantes, primer has d’ajudar-te d’uns pals alts que siguin capaços d’aguantar la cobertura.

És important treure el plàstic amb la sortida del sol i així evitaràs que la planta s’asfixiï.

. Agrupa els mateixos exemplars en hivernacles per crear un microclima amb la temperatura i la humitat òptima. En aquest cas, et recomanem col·locar-les al costat de la paret i orientades cap al sud perquè el fred és menys intens. És important ventilar els hivernacles durant les hores de sol per evitar que les plantes es podreixin.

plantas-invernaderos

. Buida els plats dels tests perquè no es gelin les arrels. També és important col·locar-los en zones elevades, ja que les profundes són més propenses a patir gelades.

Tenint en compte aquests consells, segur que podràs protegir al 100% les teves plantes del fred siberà. Si no tens temps per realitzar un bon manteniment de les plantes, no et preocupis perquè els nostres professionals deixaran el teu jardí com si el fred no existís i en perfectes condicions.

Pots contactar amb nosaltres trucant al 93 845 51 89 o escrivint a miguel@jardineriamarve.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *