Al desembre, amb l’arribada de l’hivern, les nostres plantes requereixen menys cura però això no vol dir que haguem d’oblidar-nos d’elles completament.

A continuació, repassarem les poques però variades tasques de manteniment de l’època de l’any més freda:

Plantes d’interior

La flor de pasqua i l’azalea són les protagonistes de desembre. Recomanem que no les posis prop de les finestres i si les tens a la lleixa, cobreix-les amb un cartró sobretot a la nit que és quan acostuma a gelar. També has d’evitar els corrents d’aire i reduir el reg i l’abonament de la planta, excepte en aquelles que estiguin en procés de floració.

Plantes d’exterior, arbustos y arbres

Pensaments, prímules i altres plantes bianuals són les que pots plantar en el teu jardí. A més a més, podràs podar les plantes que van florir a la primavera per a que durin fins a la propera temporada. I també plantar bulbs de floració primaveral.

Amb els arbres i els arbustos cal anar traient les capes de neu que s’acumulen.

Gespa

L’hivern és l’enemic de la gespa. És important airejar-l’ho perquè les arrels s’oxigenin i sobretot no passis el tallagespa. El millor és aprofitar aquesta època de l’any per a fer un bon manteniment de la gespa.

poda-arbustosPoda

Al desembre ja pots començar a fer el manteniment dels arbres ornamentals o els arbustos, aquests últims es poden podar fins al febrer. Utilitza pasta cicatrizant per a protegir empelts, curar ferides de poda o de calamarsa.

Reg

En aquesta època no és necessari regar les plantes d’exterior a causa de la humitat i les precipitacions que tenen lloc a l’hivern. No obstant això, has de vigilar amb la calefacció perquè asseca l’ambient. En aquests casos, el més idoni és polvoritzar les plantes.

Si tens qualsevol dubte sobre el manteniment del teu jardí o de les plantes, pots contactar amb nosaltres sense cap problema. Truca’ns al 93 845 51 89 o escriu-nos al correu electrònic miguel@jardineriamarve.com 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *