Per aquells que estimem les plantes i les flors, mantenir el nostre jardí en perfecte estat és motiu de satisfacció personal.

Un aspecte que pot semblar tan senzill com cuidar la gespa o regar-la, provoca situacions de desconcert entre els amos de qualsevol casa amb jardí. Parar atenció a la gespa és molt important per mantenir l’herba ben fresca i verda.

Water_management-sprinkler_04

A continuació, et mostrarem les pautes bàsiques perquè puguis presumir de jardí:

. Després d’haver netejat bé la terra, hem de considerar els següents factors: la freqüència de reg, el volum d’aigua i l’hora del dia en què anem a regar.

. La freqüència de reg varia d’un lloc a un altre i hem de fixar-la tenint en compte l’aparença de la gespa. El més recomanable és regar sense seguir un patró sistemàtic, ja que un programa de reg estable no contempla les seves necessitats i pot ser que es regui en l’excés.

. Respecte al volum d’aigua, és imprescindible humitejar la terra fins a uns 15cm/2ocm de profunditat (tota la zona de les arrels), això equival a estar regant entre uns 15 o 20 minutos. El reg diari i poc abundant donarà lloc a arrels poc profundes i excés d’humitat, fet que pot causar malestars en el manteniment de la gespa.

. A quina hora s’ha de regar? El millor moment és ben d’hora al matí, al capvespre o de nit perquè l’aigua no s’evapora per l’acció del sol. No es recomana regar la gespa al migdia perquè l’aigua s’evapora unes 4 o 8 hores més ràpid que a la nit.

Tenint en compte el nostre clima i partint d’un sòl que no sigui sorrenc ni argilenc, el més recomanable és:

  • A la primavera regar un dia sí i un dia no.
  • A l’estiu mantenir un reg diari.
  • A la tardor unes 2 vegades per setmana si no plou.
  • A l’hivern només s’ha de regar cada 20 dies si no plou o la gespa està seca.

Amb aquests consells, el teu pati no quedarà descuidat!

Font: Cesped.es y Bayer Césped 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *