Com les persones, les nostres llars es caracteritzen per tenir una aroma singular. Aquesta olor resulta d’una fragància específica i, en la gran majoria dels casos, s’adquireix en els supermercats.

En el post d’avui, et mostrarem com aconseguir diferents fragàncies fabricant-les d’una manera casolana i lliure de substàncies químiques que, d’altra banda, són perjudicials per a la nostra salut.

Així que mans netes i ens posem “manos a la obra” 🙂

Fragàncies naturals amb cítrics

Les llimones i les taronges són dues fruites perfectes, ja que fan bona olor i la seva aroma és resistent i duradora.

fragancias-naturales-citricos

Fragàncies naturals amb herbes

El romaní i la farigola són la millor elecció a l’hora d’aconseguir un perfum durador per a qualsevol estada de la teva llar, ja que provenen de branques llenyoses i la seva aroma dura més que un altre tipus d’herba.

fragancias-naturales-hierbas

Extractes

L’extracte d’ametlla o de vainilla – també pots utilitzar els grans de la vainilla – millora la barreja de la fragància i l’enforteix.

Espècies

La canyella i els claus d’olor sencers tenen una aroma bastant duradora. Pots utilitzar aquestes espècies en forma de pols o senceres.

5 combinacions de fragàncies naturals

  • Taronges, canyella i clau d’olor.
  • Taronges, gingebre i extracte d’ametlles.
  • Llimona, romaní i extracte de vainilla. També es pot utilitzar com a repel·lent natural per aïllar els mosquits.
  • Farigola, menta i extracte de llima i vainilla.
  • Branques de pi, fulles de llorer i nou moscada.

Ara que ja saps la teoria, com en un examen, has de posar en pràctica tot l’après.

Procediment

Agrega tots els ingredients en una olla amb aigua i posa-la al foc, afegint més aigua a mesura que es vagi evaporant. Ràpidament sentiràs que la teva casa es comença a omplir amb l’aroma de la fragància.

Si vols obtenir una olor més forta, només ha de doblar els ingredients i seguir el procediment que hem comentat línies amunt.

preparacion-fragancias-naturales

Una altra manera de preparació és utilitzant una olla de cocció lenta o un recipient per a fondues i, d’aquesta manera, la barreja no arribarà a bullir però sí notaràs el vapor perfumat. L’aroma és més subtil però manté la barreja calenta.

Pots recalentar la barreja de 2 a 3 vegades i si ho creus oportú, pots afegir més aigua calenta. Recomanem posar la fragància en pots de vidre i guardar-la a la nevera.

Veritat que no sembla difícil? Anima’t i aconsegueix una aroma especial i refrescant per a la teva llar 🙂

 

Fonts: La Vida Lúcida i La Bio Guía 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *