Queda poc menys d’un mes per a que arribi Nadal, una de les festivitats més especials de l’any. Dies plens de tradició, família i “comilonas” interminables.

Una de les tradicions més estesa és regalar la flor de Nadal o la Poinsettia als nostres familiars i amics. Cada any per aquestes dates, el vermell entra a les nostres cases de la mà d’aquestes precioses plantes. No obstant això, hem d’anar amb compte amb les poinsettias perquè es tracta d’una planta que requereix unes cures especials.

A continuació et donem tots els consells per cuidar-la correctament i que llueixi bien bonica:

A l’hora de comprar la poinsettia has de comprovar que no tingui massa flors madures perquè com més en tingui, menys durarà la planta. També convé comprovar que no tingui cap tija trencada o podrida, taques a les fulles, etc.

Una vegada a casa, hem de posar-la en un lloc en el qual no hi hagi corrents d’aire ni que estigui molt proper a estufes o radiadors, ja que l’assecarà de seguida.

Como cuidar poinsettia

Quan s’ha de regar? 

Has de regar la planta amb molta cura. No és convenient mullar les seves flors ni fulles, només necessita que el substrat estigui humit. No l’has de regar en excés, només tirar una miqueta d’aigua per evitar que s’assequi. Per a això, una bona solució és posar la planta damunt d’un plat amb aigua i unes pedres al fons de la jardinera perquè les arrels no tinguin contacte directe amb l’aigua, ja que es podrien podrir.

Si veus que les fulles comencen a agafar un to negre, és símptoma que s’està començant a podrir per mal reg. Si vols salvar-la, deixa de regar-la, poda-la bé i deixa-la en un lloc amb ombra esperant que torni a brollar per a la propera temporada.

Per a que la planta de Nadal aguanti fins a la primavera, has de podar-la a una altura de 20 cm. i tractar-la com una planta verda, fins i tot pots deixar-la a l’exterior sempre i quan les temperatures no baixin dels 12 graus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *