L’1 de novembre se celebra el Dia de Tots Sants, una festivitat centrada a homenatjar als difunts portant-los flors com a senyal de record.

En aquest post, et detallarem les 5 flors més habituals per a aquest dia tan assenyalat:

Crisantem

La flor mRamos Todos los Santos. Crisantemosés popular de Tots Sants per la seva elegància, bellesa i càrrega de simbolisme. Podem trobar moltes variacions de crisantems amb diferents colors i formes per realitzar, així, rams perfectes.

No requereix un manteniment complicat, només llum solar sense que els rajos incideixin directament en la planta. El crisantem necessita una temperatura suau (no li convé l’excés de calor ni de fred), de manera que, recomanem emprar aigua tèbia per conservar-lo en perfectes condicions durant més temps.

Rosa

Ramos Todos los Santos. Rosa

Una altra de les reines de l’1 de novembre. Els rosers floreixen durant tot l’any, sobretot, en climes càlids.

Una flor d’ús recurrent en qualsevol situació per la seva elegància i simbolisme (cada color transmet un missatge diferent). Molt utilitzada en decoració, també té finalitats terapèutiques.

Clavell

Ramos Todos los Santos. Clavel

Presenta flors més petites, que desprenen una fragància exquisita, amb una àmplia i intensa gamma de colors. S’utilitza moltíssim per a realitzar rams o combinacions de flors.

El clavell és molt fàcil de cuidar, la seva temperatura òptima es troba entre els 10ºC i els 24ºC. Amb un reg constant, però no abundant, aquest tipus de planta necessita abonament una vegada per setmana a la primavera i a l’estiu i durant la resta de l’any és suficient amb una vegada al mes.

Cala

Ramos Todos los Santos. Cala

Una altra flor que destaca per la seva elegància i que presenta diferents varietats a causa de l’experimentació en camps com la botànica i la floristeria.

La cala necessita estar en contacte amb un sòl humit i millor si és a l’ombra. No porta molt bé les temperatures extremes, així que millor evitar la llum solar directa o les gelades. En aquest últim cas, és recomanable deixar la planta dins de casa.

Gladiolo

gladiolo-florAmb una gran presència i varietat de colors, els gladiolos són perfectes per a realitzar rams i combinacions florals. Poden arribar fins als 2 metres d’altura.

Amb una temperatura suau poden florir durant tot l’any, sinó les podem veure d’estiu a tardor (la seva temperatura òptima se situa entre els 10ºC i els 25ºC). El reg ha de ser abundant al principi i escàs, després, fins que apareguin els primers brots.

Totes aquestes flors són resistents. Perquè el ram et duri més temps, recomanem comprar les flors a primera hora del matí. Si fas el ram tu mateix, recorda que ha d’anar a una única cara per a poder posar-ho sobre la superfície.

Font: Hogarmania 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *