Benvinguda, primavera! L’estació dels colors ja ha arribat i ja pots donar un to viu i vibrant al teu jardí. De cara als propers mesos hauràs de seguir una sèrie de consells perquè les tasques realitzades durant l’hivern tinguin els seus fruits i el teu esforç no hagi estat en va.

A continuació, t’expliquem el que has de saber per a mantenir el teu jardí en perfecte estat:

Plantes d’exterior

. Sembra

Aquest és el moment ideal per decidir quines plantes i flors vols posar al teu jardí. Encara que ja hem inaugurat la primavera, les temperatures fresques pròpies de l’hivern no han desaparegut, de manera que durant les següents setmanes d’entretemps es realitzaran les tasques de sembra.

plantas-siembra

Quan vagis a sembrar tingues en compte que és molt recomanable abonar la planta o la flor amb materials naturals com, per ejemple, pedres unes dues setmanes abans del seu creixement.

 

. Deixar l’espai suficient

A l’etapa de floració és molt important deixar espai suficient entre les plantes – com a mínim ha d’haver-hi 30 centímetres – tenint en compte el que puguin arribar a créixer segons la classe a la qual pertanyin.

. Plagues

 

Amb l’augment de les temperatures i l’aparició de les pluges primaverals comencen a proliferar les plagues com a pugons, cochinillas, caragols,…

Revisa que les fulles estan en bon estat i que no es deterioren ni tinguin bitxitos.

plaga-pulgones

Farà uns anys vam escriure un breu article oferint 5 consells per evitar les plagues a les plantes. Fes-li un cop d’ull i extrema les precaucions per a que res espatlli el teu jardí.

. Gespa

Aixeca les zones enfonsades per la pluja i emplena-les amb substrat. Si veus que la gespa està aixecada, agafa un corró i aplana-la quan estigui seca.

. Reg

Si tens un jardí gran, el reg automàtic serà el teu millor aliat. Si no pots tenir-ne un, hi ha altres maneres de simular un reg per degoteig com, per exemple, fer petits forats a una ampolla d’aigua i posar-la prop de cadascuna de les teves plantes.

Plantes d’interior

. Reg

Hem inaugurat l’estació que té més humitat i, per tant, hauràs de regar amb més freqüència les plantes d’interior.

riego-de-plantas-de-interior

. Neteja de les fulles 

Com s’ha comentat en el punt de les “Plagues”, netejant les fulles pots saber si la teva planta o flor té algun bitxito. En el cas de les plantes d’interior, aquest procés s’ha de realitzar per a eliminar qualsevol rastre de pols que pogués haver-hi  a les seves fulles.

En Com podem donar lluentor a les fulles de les plantes d’interior? t’expliquem com fer-ho. 

La primavera és el moment perfecte per combinar els colors i jugar amb les formes del jardí.

Si no saps quines flors escollir, els lliris blancs, les dàlies, les begònies, els gladiols i les freesias quedaran perfectes al teu jardí. Les falgueres, les liles i els el·lèbors són genials per a les zones que tenen ombra gran part del dia. Les enfiladisses omplen a la perfecció qualsevol espai que hagi quedat en blanc aportant més calor al teu jardí i creant zones naturals d’ombra.

Seguint aquests consells seràs l’enveja de tots els jardins 🙂

 

Font: Facilisimo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *