L’estiu ha arribat oficialment i amb ell les esperades vacances. No importa si marxes només un cap de setmana o dues setmanes, les teves plantes mereixen estar ben cuidades durant tot l’any. Per això, a continuació, et donem alguns consells per a que mantinguis les plantes i les flors en perfectes condicions mentre estàs de vacances.

Consells de reg 

Amb un jardí gran, el sistema de reg automàtic de gota a gota serà el més còmode encara que no és una opció econòmica. Si per contra tens plantes en una terrassa o en un balcó petit, un dels recursos més utilitzats és mitjançant una cordó de cotó o una tela.

Com es fa?

Enterra un extrem del cotó (o de la tela) a la terra del test i col·loca l’altre dins d’una reserva d’aigua (ampolla o qualsevol altre recipient). La humitat anirà filtrant-se pel cordó o el tros de tela i arribarà a la terra per humitejar-la.

Regar-las-plantas-en-vacaciones

Una altra alternativa consisteix en col·locar les plantes en una jardinera amb un fons d’aigua. Vigila amb aquest sistema perquè hi ha plantes que no aguantaran tanta humitat i es podriran les arrels.

Una altra solució és mantenir les plantes mitjançant un sistema de reg individual proveït d’una reserva. Agafa una ampolla de plàstic (la grandària d’aquesta dependrà de com sigui la planta) i fes-li un petit forat en el tap. A continuació, enterra aquesta part de l’ampolla a la terra del test i, a poc a poc, anirà sortint l’aigua i la terra s’anirà humitejant prou com per sobreviure durant els dies que estiguis fora.

como_regar_las_plantas_en_vacaciones

Mantenir les plantes en perfectes condicions

1. Si pots moure les teves plantes, agrupa-les en un mateix espai (preferiblement a la cuina o el bany). Col·loca-les a l’aigüera o a la banyera amb un fons d’aigua i mulla les fulles. Posa les que es quedaran damunt l’escorredor sobre un tros de feltre de jardí (ho trobaràs en botigues especialitzades), que ha de mullar-se amb l’aigua de l’aigüera.

En aquest sentit, agrupa el màxim de plantes al voltant d’un test gran i rega-les amb una o diverses cordes llargues que passaran de jardinera en jardinera. Prepara gibrells bastant grans per a l’aigua de reserva.

2. Per a les plantes que estiguin en jardineres que no es puguin moure pots optar per sistemes individuals formats per un difusor regulable, que es connecta a un gerro ple d’aigua o a una ampolla.

3. Deixa una finestra una miqueta oberta perquè circuli l’aire. No tanquis totes les persianes.  Quan tornis obre, progressivament, les persianes perquè les plantes es vagin acostumant a la llum natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *